Podeli vest

Ambasador Košar preneo je da Francuska svrstava Srbiju među značajne partnere, pre svega u oblasti vojnoekonomske saradnje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ambasador
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas ambasadorom Francuske Pjerom Košarom sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje u oblasti odbrane između dveju zemalja, uključujući i predstojeću posetu naše delegacije Parizu i učešće na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme EUROSATORY 2022.

Stefanović je uputio ovom prilikom čestitke povodom imenovanja novog ministra vojske Francuske Sebastijana Lekornua i izrazio opredeljenje za dalji razvoj dosadašnje saradnje, koju je ocenio kao intenzivnu i sadržajnu, posebno u vojnoekonomskom i vojnotehničkom segmentu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar je istakao da ona prati sveukupne odnose naših zemalja koji kontinuirano idu uzlaznom putanjom, a čemu posebno doprinose susreti i prijateljski odnos predsednika Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona, i zahvalio se i ovom prilikom Francuskoj na podršci Srbiji na njenom putu ka punopravnom članstvu u EU.

Ambasador Košar preneo je da Francuska svrstava Srbiju među značajne partnere, pre svega u oblasti vojnoekonomske saradnje, i izrazio očekivanje da će se saradnja biti dalje unapređena.

On je, takođe, ponovio podršku Republike Francuske evrointegracijama Srbije što predstavlja, kako je naveo, deo agende aktuelnog predsedavanja ove zemlje Savetom Evropske unije.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: