Podeli vest

Ministar je istakao da tradicionalno dobre i prijateljske sveukupne odnose dve zemlje prati i sadržajna i dobra saradnja u oblasti odbrane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

stefanović
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Grčke Jorgosom Diakofotakisom, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti odbrane dveju zemalja.

Ministar je istakao da tradicionalno dobre i prijateljske sveukupne odnose dve zemlje prati i sadržajna i dobra saradnja u oblasti odbrane, posebno u vojno-vojnoj i vojnoobrazovnoj oblasti, i izrazio opredeljenost naše zemlje za njeno dalje unapređenje.

Ambasador Diakofotakis saglasio se sa ministrom da je saradnja na visokom nivou i da postoji prostor za njen dalji razvoj u obostranom interesu, ukazujući ovom prilikom i na značaj učešća pripadnika oružanih snaga obe zemlje u multinacionalnim operacijama UN i EU.

Dvojica sagovornika razgovarala su i o nedavnom padu aviona AN-12, u vlasništvu privatne ukrajinske kompanije, koji je prevozio proizvode srpske odbrambene industrije za Bangladeš, u blizini Kavale u Grčkoj.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: