Podeli vest

Naše specijalne jedinice danas su u samom vrhu ovog dela Evrope i po opremljenosti, rekao je Stefanović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

specijalne jedinice
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije neprekidno treniraju i testiraju granice izdržljivosti i u najtežim mogućim uslovima, kako bi u svakom trenutku, ukoliko zatreba, bili spremni da zaštite Srbiju, izjavio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović.

“Naše specijalne jedinice danas su u samom vrhu ovog dela Evrope i po opremljenosti”, rekao je Stefanović i naveo da je ponosan na to što je prethodnih godina investirano kako bi naši specijalci imali najmodernije naoružanje i opremu.

Prema njegovim rečima, nivo operativnih sposobnosti naše 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade i Odreda vojne policije specijalne namene “Kobre” u svakom trenutku mora biti izvrstan, zbog čega se ti momci i devojke danonoćno obučavaju.

“Naravno, sa željom da nikada ne moraju da dejstvuju u realnim uslovima i odlučnošću da snagom svima pošaljemo jasnu poruku da Srbija želi da nastavi da živi u miru i stabilnosti i da neće dozvoliti da joj tu opredeljenost iko ugrozi“, rekao je Stefanović.

Ministar je naglasio da prijem u ove jedinice podrazumeva da je svaki njen pripadnik najbolji od najboljih.

“Vrhunska fizička spremnost je praktično tek jedan od uslova, sem toga, bratstvo vojnih specijalaca, kako oni sebe zovu, mora se uveriti da ste u svakom trenutku spremni da uradite sve za ljude oko sebe prilikom izvršenja zadatka. I zato ove jedinice dišu kao jedno i dejstvuju za Srbiju neustrašivo. Odlučne su da je štite od svakog zla i ubeđen sam da naši građani mirno spavaju, jer znaju da ima ko da ih čuva”, rekao je Stefanović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: