Podeli vest

Ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa predstavnicima Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova (SUBNOR)

Autor : Bilten.rs , Izvor :

NEBOJŠA STEFANOVIĆ
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA

i tom prilikom istakao da je ta organizacija značajna za Srbiju koja ne zme zaboraviti da je uvek bila na pravoj strani istorije.

Stefanović je istakao da je SUBNOR od izuzetne važnosti za očuvanje tekovina antifašističke borbe našeg naroda i da će Ministarstvo, u skladu sa mogućnostima, uvek pružiti podršku SUBNOR-u realizaciji aktivnosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„SUBNOR je značajan za Srbiju, koja ne sme dozvoliti da se zaboravi da je uvek bila na pravoj strani istorije i da smo podneli veliku žrtvu za slobodu i svoje odlučno opredeljenje protiv mržnje i zla. I time se moramo dičiti, baš kao i svojim borcima“, rekao je ministar koji je sa predstavnicima SUBNOR-a razgovarao o rezultatima dosadašnje, kao i budućoj saradnji.

Predsednik SUBNOR-a general-major u penziji Vidosav Kovačević zahvalio je Stefanoviću na podršci i izrazio nadu da će saradnja tog Udruženja sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije i u budućnosti doprinositi zajedničkim ciljevima, važnim za našu zemlju.

Delegaciju Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova činili su predsednik SUBNOR-a Srbije general-major u penziji Vidosav Kovačević, član Predsedništva SUBNOR-a pilot u penziji pukovnik Zoran Jakovljević i član SUBNOR-a i predsednik Udruženja logoraša „Jasenovac“ Slavko Milovanović.

Oni su na kraju sastanka ministru Stefanoviću uručili prigodne poklone u znak zahvalnosti za podršku i lično angažovanje na očuvanju antišastičkih tradicija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: