Podeli vest

Ministar odbrane rekao je da je besmisleno komentarisati najniže pokušaje hrvatskih medija prethodnih dana koji pokušavaju da “satanizuju” Vučića.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

stefanović
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ARHIVA

 Ministarstvo odbrane Nebojša Stefanović ocenio je danas kao sramnu kampanju koja se vodi u Hrvatskoj protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Taj koji u sebi ne može da podnese ogromnu, bolesnu i iskonsku mržnju, ko ne ume da bez mržnje prema Srbima i Aleksandru Vučiću udahne vazduh, ne uspeva da kontroliše patološki nagon za uništenjem, vekovni, duboko usađeni i pažljivo negovani, on ga projektuje baš u tog Vučića i u taj srpski narod”, kazao je ministar, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar smatra da je ta kampanja “pražnjenje traume od krvavog nasleđa nacističke NDH koju je teško nositi” na predsednika Vučića, i dodao da ih to neće osloboditi odgovornosti za 700 hiljada duša iz Jasenovca i da neće izbrisati istinu. Takođe, kako je kazao, neće ućutkati Vučića da govori još glasnije.

Kazao je da je besmisleno komentarisati najniže pokušaje hrvatskih medija prethodnih dana koji pokušavaju da “satanizuju” Vučića.

“To što crtaju karikature i nazivaju pogrdnim imenima, samo je još jedan dokaz nivoa njihove političke borbe i nedostatka bilo kakvog argumenta ili suštine koju bi zamerili Vučiću. To što u brutalnim tekstovima u kojima ga vređaju i udaraju na najdublje i najsvetije, na njegove pretke, žrtve Jasenovca, a uz to stavljaju porodičnu fotografiju – govori koliko se ti ljudi nisu odmakli od onih kojima je “srbosek” bio mera odnosa prema jednom narodu”, rekao je Stefanović.

Ministar je ocenio da je Vučić omražen jer svakome govori ko je ko i zato što se zarekao da jasenovačke, žrtve Stare Gradiške, Siska kao ni drugih logora u kojima je, kako kaže, vršen genocid nad srpskim narodom nikada neće biti zaboravljene.

“Zato što zahvaljujući njemu obeležavamo i tugujemo svakog 4. avgusta na godišnjicu “Oluje”, dok su njegovi prethodnici pokušavali da Srbi kolektivno zaborave ovo najveće etničko čišćenje u savremenoj Evropi. Zato što ume da kaže “Izvinite” žrtvama nacističkih logora kojima se danas radi novi memorijalni centar na Starom sajmištu. Zato što je veliki čovek i državnik koji voli svoju zemlju, živi za svoj narod i bori se za njega”, rekao je Stefanović.

On je zaključio da je državnička politika mira prema komšijama i pomoć svakome ko se nađe u nevolji ono što je Vučić do sada pokazao, i da će tako i nastaviti.

“Ljubav ne podrazumeva mržnju prema onome preko puta sebe. To je pokazao, državničkom politikom mira prema komšijama, pomažući svakome ko se nađe u nevolji, strateškom politikom napretka u regionu. I to je njegova veličina, u ljudskom i političkom smislu. On će zato i nastaviti, uz ogromnu podršku svog naroda, da se bori za svoju zemlju”, rekao je ministar.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: