Podeli vest

Stefanović je, pred početak sednice o KiM, rekao da je taj izveštaj “potvrda da nije napravljen politički konsenzus o najvažnijem državnom pitanju u zemlji”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ujedinjeni
FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Potredsednik Stranke slobode i pravde (ŠP) Borko Stefanović rekao je danas novinarima u parlamentu da poslanička grupa “Ujedinjeni” neće podržati izveštaj o KiM koji poslanicima predstavlja predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Stefanović je, pred početak sednice o KiM, rekao da je taj izveštaj “potvrda da nije napravljen politički konsenzus o najvažnijem državnom pitanju u zemlji”.

Smatra da je to izveštaj o desetogodišnjem “uzmicanju” vlasti i kršenju sporazuma od strane albanske vlasti, i ocenjuje da ne pokazuje nikakav put u budućnost.

Ponovio je da se “Ujedinjeni” zalažu za formiranje posebnog skupštinskog tela od predstavnika svih poslaničkih grupa, kao i svih važnih organizacija i institucija u zemlji, koja bi imala zadatak da za 30 dana uobliči platformu za pregovore sa Prištinom.

Stefanović je rekao i da kosovsko pitanje mora da bude iznad svih partijskih razlika i da rešenje tog pitanja mora da se bazira na Ustavu Srbije i Rezoluciji SB UN 1244.

Stefanović je rekao i da pregovori sa Prištinom nemaju alternativu, dok god se ne pronađe rešenje, a da jedino o čemu se ne može pregovarati je o prihvatanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Na pitanje novinara o održavanju Evroprajda, Stefanović je istakao da je to pitanje prava i da svako ima pravo na protest i slobodu kretanja i okupljanja.

“Zbog toga smatramo da Evroprajd treba da se održi. To je pitanje osnovnih ljudskih prava koja ne ugrožavaju nikoga, a jednoj grupaciji našeg stanovništva koja je ugrožena je to jako važno”, poručio je Stefanović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: