Podeli vest

Putevi Srbije saopštili su danas da se zbog predstojećeg praznika očekuje povećan intenzitet saobraćaja na državnim putevima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

saobraćajna policija
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ARHIVA

Preduzimaju se neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze, navedeno je u saopštenju.

Takođe, povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Navodi se i da se ne očekuju zadržavanja ni na jednoj naplatnoj stanici u Republici Srbiji.

Belencan: Za praznike pojačana kontrola saobraćaja, posebno brzine

Otkada su na koridorima 10 i 11 postavljene kamere procesuirano je 385.000 počinjenih saobraćajnih prekršaja, koji se pre svega odnose na prekoračenu brzinu, nevezivanje sigurnosnog pojasa i razgovor mobilnim telefonom, izjavio je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

On je naveo da se uoči i tokom predstojećih vaskršnjih praznika očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na putevima u Srbiji i dolazak velikog broja vozila iz Zapadne Evrope, kako stranaca koji putuju prema Grčkoj i Bugarskoj tako i naših državljana koji dolaze kući. Govoreći o tome koje će mere pojačane kontrole saobraćaja tih dana sprovoditi policija naveo je da će se preko odgovarajućeg portala na koridorima 10 i 11 kontrolisati brzina kretanja motornih vozila i njihovo sankcionisanje.

“Akcenat dajemo brzini jer ona preovlađuje među faktorima koji utiču da se dese saobraćajne nezgode. Kada govorimo o lokalnim aktivnostima, na teritoriji policijskih uprava su takođe sačinjeni planovi zbog očekivanog dolaska većeg broja vozila, tako da će i na lokalnom nivou biti sprovođene pojačane mere kontrole učesnika u saobraćaju u otkrivanju ostalih prekršaja, a to je upravljanje pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ali i brzine na mestima gde se može očekivati da dođe do prekoračenja brzine”, rekao je Belencan.

Sagovornik Tanjuga je istakao da saobraćajna policija kao partner učesnicima u saobraćaju nastoji da deluje preventivno i da se i najave pojačane kontrole preko medija rade kako bi se doprinelo da stanje u saobraćaju bude bolje i da se učesnicima u saobraćaju ukaže na nebezbedno i nepropisno učestvovanje u saobraćaju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: