Podeli vest

Strategiju smo bazirali na timskom duhu, igrači pokazuju solidarnost kako na terenu, tako i van terena, izjavio je Stojković.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

DRAGAN STOJKOVIĆ
TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ARHIVA

Nadam se da ćemo ispuniti cilj i osvojiti prvo mesto u Ligi nacija, poručio je selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi pred današnji duel Grupe 4 B lige UEFA Lige nacija protiv Norveške.

Uoči duela koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” u 20.45 sati, selektor Srbije je na konferenciji za novinare istakao da mu godi što “orlove” smatraju favoritom grupe, ali da taj epitet mora da se opravda na terenu.

“Meni je važno šta mi mislimo, ako neko misli da smo favoriti, hvala im na tome, to znači da nas cene. Svi moramo da pokažemo na utakmicama kvalitet i da budemo bolji. Nadam se da ćemo ostvariti cilj i da ćemo biti prvi u grupi. Sve četiri ekipe imaju pođednake šanse da završe na prvom mestu. Međutim, ne bi trebalo da mi da hvalimo sebe, nego da ćutimo, da radimo i da budemo skromni. Skromnost je jako važna i igrači to znaju”, izjavio je Stojković.

Strateg “orlova” pohvalio je najboljeg norveškog fudbalera Erlinga Holanda.

“Norveška ima nekoliko fudbalera svetske klase. Ukoliko im damo prostora, oni će znati da to iskoriste. Tim Norveške je sazreo, neki igrači su postali nosioci u svojim timovima. Kad je reč o Srbiji, mi smo napredovali mnogo kao ekipa. Kvalifikovali smo se za Svetsko prvenstvo uz lep stil fudbala i nastavićemo da gajimo taj stil. U našem timu nema mesta za individualnu igru i taj timski duh me čini veoma srećnim. Holand je neverovatan potencijal. Fantastičan napadač”, rekao je selektor Srbije.

Selektor Stojković pohvalio je timski duh ekipe uoči početka takmičenja koje dolazi posle klupske sezone.

“Strategiju smo bazirali na timskom duhu, igrači pokazuju solidarnost kako na terenu, tako i van terena. Čini me srećnim da to vidim, pogotovo posle naporne sezone. Biće teška utakmica, u to nemam nikakvu dilemu. Verujemo u ono što radimo i kvalitet koji imamo, ali to moramo da pokažemo”, sumirao je Stojković.

Kapiten nacionalnog tima Dušan Tadić napravio je paralelu između prethodnog meča sa Norvežanima u baražu za EP 2020. (2:1 za Srbiju posle produžetaka) i aktuelnog trenutka.

“Bili smo bolji od Norveške u prethodnoj utakmici. Njihovi igrači su porasli od tog meča, ali i naši igrači su porasli. Ovo je neka druga Srbija, očekujemo još lepšu igru nego tada u Oslu. Sve ekipe u grupi imaju kvalitet, mi verujemo u sebe i da čemo završiti na prvom mestu”, istakao je Tadić.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: