Liga nacija je sada prioritet, ali razumem i euforiju oko Katara, ne mogu da zabranim ljudima da imaju svoja očekivanja, rekao je selektor Stojković

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

DRAGAN STOJKOVIĆ
TANJUG/ ZORAN ZESTIC/

Ligu nacija shvatamo kao novo takmičenje, važno, koje može da donese neki benefit, a nikako kao zagrevanje za Mundijal u Kataru, rekao je danas selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

“Želimo prvo mesto i učinićeno sve da dođemo do njega. Ovo je izazov, dobar izazov, ali nije baš zagrevanje za Katar. Ovo je takmičenje u kojem želimo da ostvarimo i rezultat koji priželjkujemo. Sva tri rivala su jaka, respektujemo ih, ali najviše respektujemo sebe”, izjavio je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Vreme slavlja posle Lisabona je prošlo, okrećemo novu stranicu i pripremamo se da što spremnjji i kvalitetniji dočekamo novo takmičenje koje ima takmičarski duh i vrednuje se, dodao je Stojković i konstatovao da kao igrač nikada u karijeri nije imao četiri utakmice za 10 dana, ali da je tako svima.

“Liga nacija je sada prioritet, ali razumem i euforiju oko Katara, ne mogu da zabranim ljudima da imaju svoja očekivanja”, istakao je Stojković.

Prema njegovim rečima siguran je da su momci fizički spremni i da neće biti problema sa motivacijom.

Selektor je prokomentarisao i finale Kupa Srbije, koje je odgledao uživo, uz konstataciju da su Zvezda i Partizan pokazali kvalitet, a da je meč individualnim kvalitetom rešio Aleksandar Katai.

“On je odličan igrač, ali mi imamo kompoziciju tima i kvalitet igrača na njegovoj poziciji mene potpuno zadovoljava. Takođe, žao mi je kad se dese stvari kao što je povreda Spajića, zato smo sada zvali Mašovića i Erakovića. Zaslužili su poziv, evo recimo primer Erakovića pokazuje kako je bonus pravilo važno”, istakao je Stojković i potvrdio da Dušan Vlahović nije na spisku zbog bolova u preponama i u dogovoru sa Juventusom.

Na pitanje da prokomentariše transparent navijača Crvene zvezde, koji je uperen protiv njega, Piksi je rekao: “Nemam komentar”, sa jasnim stavom da ne želi polemiku.

Srbija 2. juna u Beogradu dočekuje Norvešku, tri dana kasnije biće domaćin Sloveniji, 9. juna gostuje Švedskoj u Stokholmu, a 12. juna Sloveniji u Ljubljani.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: