Podeli vest

Zadovoljan sam grupom, ali nikog ne treba potcenjivati, niti smo mi to radili, niti ćemo nekad to činiti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

DRAGAN STOJKOVIC PIKSI
FOTO: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ARHIVA

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je da zadovoljan žrebom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano 2024. godine u Nemačkoj.

Žrebom je ranije danas određeno da Srbija bude u grupi G sa selekcijama Mađarske, Crne Gore, Bugarske i Litvanije.

“Zadovoljan sam grupom, ali nikog ne treba potcenjivati, niti smo mi to radili, niti ćemo nekad to činiti. Jednostavno, naš cilj, bez obzira na imena rivala, se zna, a to je da posle 24 godine budemo učesnici Evropskog prvenstva. I učinićemo sve da budemo učesnici jednog tako velikog takmičenja”, rekao je Stojković za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije (FS S).

Naša selekcija je u dva meča bila bolja od Mađarske 1997. u baražu za SP, koje je održano 1998. u Francuskoj.

“Posle mnogo godina ponovo smo sa Mađarima u grupi ili oni sa nama. Sećam se tog baraža i veličanstvene pobede u Budimpešti, a onda i ubedljivog trijumfa u Beogradu. Mađarska danas je pokazala impresivne rezultate, pogotovo u Ligi nacija, pobedili su Nemačku, Englesku, protiv Italije igrali odlično. Poseduju dobar kvalitet i ekipa su koja mora ozbiljno da se shvati”, naveo je selektor Srbije.

On je ukratko analizirao utakmice sa selekcijom Crne Gore.

“Dobro je što Dejan Savićević neće biti na klupi nego na tribinama. Biće samo to jedna utakmica u nizu, koju ćemo odigrati u kvalifikacijama za SP. Ono što je dobro što ćemo izbeći maltretiranje prilikom putovanja. To su naše komšije, graničimo se sa njima. Mnogo će biti lakše. Ne treba nikog potceniti, niti ćemo to raditi. Imamo dovoljno vremena da napravimo jednu dobru analizu kada za to dođe vreme. U ovom treutku se samo razmišlja o Svetskom prvenstvu i odlasku u Katar, a to je prioritet svoih prioriteta. Doći će vreme za analizu grupe kvalifikacija za EP. Siguran da ćemo biti spremni i za taj izazov”, rekao je Stojković i dodao da dobro poznaje sve ostale reprezentacije.

On je istakao da je teško poverovati da je prošlo 22 godine od poslednjeg učešća našeg nacionalnog tima na EP.

“To je jedna činjenica, koja je neizbrisiva. Zaista je prošlo puno vremena od kada nismo igrali na EP. Došlo je vreme da pokušamo, a ja mislim da ćemo taj pokušaj iskoristiti na najbolji mogući način i da ćemo se naći na EP”, zaključio je Stojković.

Kvalifikacije za EP biće odigrane od marta do novembra naredne godine. Plasman na EP izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: