Podeli vest

Akcije sa lepkom nisu naišle na veliki podršku u svetu, a ne podržavam ih ni ja. Verujem da postoje i drugi načini da neko izrazi svoje mišljenje, rekao je Šolc, prenosi Rojters.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šolc
Foto: Shutterstock

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je danas da veruje da postoje drugačiji načini ižražavanja potesta, komentarišući akciju klimatskih aktivista koja je navodno omela službu hitne pomoći da reaguje na incident na auto-putu.

„Akcije sa lepkom nisu naišle na veliki podršku u svetu, a ne podržavam ih ni ja. Verujem da postoje i drugi načini da neko izrazi svoje mišljenje“, rekao je Šolc, prenosi Rojters.

Šolc je dodao da je važno da se prilikom izvođenja protesta, političkih ili klimatskih, vodi računa da takve akcije ne ugrožavaju ničiji život.

Zvaničnik vatrogasne brigade saopštio je ranije da se jedno od njihovih vozila zaglavilo u gužvi izavzanoj demonstracijama na putu do mesta saobraćajne nesrecje.

Nemački mediji su javili da je gužvu možda izazvala „Poslednja generacija“, grupa klimatskih aktivista koji su se poslednjih meseci super lepkom lepili za puteve i vladine zgrade.

„Poslednja generacija“ je u saopštenju na svojoj veb stranici objavila da ne može da garantuje da njihov protest nije usporio vozilo hitne službe.

Portparol berlinske policije saopštio je da se istražuju o kojim demonstracijama je reč i dodao da će biti sprovedene adekvatne zakonske mere.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: