Podeli vest

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da ne treba požurivati mirovne pregovore između Ukrajine i Rusije, ukoliko bi to značilo da Moskva diktira uslove mira.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Jens Stoltenberg
Foto: Shutterstock

Nakon što je južnoafrički predsednik Siril Ramafosa ove nedelje u Kijevu rekao da “mir treba postići diplomatijom, što pre je moguće”, Stoltenberg se složio, ali ne po svaku cenu.

“Svi želimo da se ovaj rat okonča. Ali da bi mir bio održiv, mora biti pravde. Mir ne znači zamrznuti konflikt i prihvatanje dogovora koji diktira Rusija”, rekao je Stoltenberg za nemački list “Velt am Zontag”. On je rekao da “samo Ukrajina” može da određuje koji su uslovi prihvatljivi.

“Moramo da osiguramo da, kada se ovaj rat završi, postoje kredibilni sporazumi kojima se garantuje ukrajinska bezbednost, tako da Rusija ne može ponovo da napadne, čime bi ciklus ruske agresije bio slomljen. Zato, dodao je Stoltenberg, “što više okupirane teritorije Ukrajina može da oslobodi, imaće bolje karte za pregovaračkim stolom” po pitanju postizanja pravednog i trajnog mira.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ