Podeli vest

Portparolka NATO Oana Lungesku izjavila je danas da će se generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg povući sa čela ove organizacije u oktobru, kada mu istekne mandat.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Jens Stoltenberg
Foto: Shutterstock

Ona je tako demantovala navode nemačkog lista Velt am Zontag da će Stoltenberg ostati na čelu NATO i posle oktobra zbog stabilnosti Severoatlantske alijanse.

“Mandat generalnog sekretara Jensa Stoltenberga je bio produžen tri puta, a na ovoj poziciji je bio ukupno devet godina”, konstatovala je Lungesku i navela da Stoltenberg “nema nameru da traži još jedno produženje mandata,” prenosi Rojters.

Velt am Zontag je ranije doneo vest da će Stoltenberg opet produžiti mandat da bi Severoatlantska alijansa očuvala stabilnost tokom rata u Ukrajini.

Prema pisanju nemačkog lista, odluka o Stoltenbergovom nasledniku još nije doneta, a najozbiljniji kandidati su španski premijer Pedro Sančez i britanski ministar odbrane Ben Volas. Stoltenberg je bio premijer Norveške od 2000. do 2001. godine i od 2005. do 2013., a 2014. je na čelu NATO-a.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…