Podeli vest

Biće teške posledice ako Rusija upotrebi bilo kakvu vrstu nuklearnog oružja protiv Ukrajine, rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu, posle sastanka ministara odbrane NATO.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

stoltenberg
Foto: Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je danas na ozbiljne posledice ukoliko Rusija upotrebi bilo kakvo nuklearno oružje u Ukrajini.

“Biće teške posledice ako Rusija upotrebi bilo kakvu vrstu nuklearnog oružja protiv Ukrajine”, rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu, posle sastanka ministara odbrane NATO.

On nije želeo da precizira kako bi NATO na to odgovorio.

“Nećemo ulaziti u to kako ćemo tačno odgovoriti, ali naravno da će ovo suštinski promeniti prirodu sukoba. To će značiti da je pređena veoma važna linija. Čak i svaka upotreba manjeg nuklearnog oružja biće veoma ozbiljna stvar, koja će promeniti prirodu rata u Ukrajini”, rekao je Stoltenberg, a prenosi Rojters.

Stoltenberg je naglasio da je osnovna svrha nuklearnog odvraćanja očuvanje mira i sprečavanje prinude protiv saveznika i naglasio da su “jako daleko” okolnosti pod kojima bi NATO mogao da upotrebi nuklearno oružje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ