Podeli vest

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je večeras u Briselu, uoči sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je važno da se smanje tenzije na severu Kosova i Metohije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Jens Stoltenberg
Foto: Shutterstock

“KFOR je kao što znate mirovna misija NATO koja je već godinama prisutna na Kosovu u okviru mandata koji je dobila od Ujedinjenih nacija. Mi sprovodimo našu misiju kako bismo obezbedili sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja pripadnicima svih zajednica. Naše snage su napadnute u maju, trojica naših pripadnika su tada ozbiljno povređena i to je neprihvatljivo”, naglasio je Stoltenberg u zajedničkom obraćanju sa predsednikom Vučićem u sedištu NATO u Briselu.

On je podsetio da je zbog porasta tenzija povećano ljudstvo KFOR sa još 500 pripadnika i istakao da će snage KFOR nastaviti da sprovode svoju misiju u okviru mandata UN.

“Važno je da se smanje tenzije i stoga pozivamo obe strane da to učine i uzdrže se od akcija koje bi dovele do eskalacije. Smatramo da je jedini ispravan put aktivno učešće u dijalogu u kojem posreduje EU, a podržava ga NATO. Srbija je već dugo pouzdani partner NATO i uvereni smo da će se angažovati u tom dijalogu na konstruktivan način”, rekao je Stoltenberg.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…