Podeli vest

Više država uvelo je ograničenja za putnike iz Kine usred porasta broja obolelih od koronavirusa u toj zemlji nakon što je Peking ublažio stroge mere i odustao od politike “nulte kovid tolerancije”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Putovanje
Foto: Shutterstock

U objašnjenju razloga za uvođenje restrikcija navode se “nedostavi informacija iz Kine o varijantama virusabroju obolelih, kao i obimu epidemije”, prenosi Rojters.

SAD će uvesti obavezne testove na kovid za sve putnije koji dolaze iz Kine počevši od 5. januara.

Svim putnicima u vazdušnom saobraćaju starijim od dve godine biće potreban negativan rezultat testa koji nije stariji od dva dana pre polaska iz Kine, Hong Konga ili Makaa.

Indija uvodi negativne kovid sertifikate za putnike koji dolaze iz Kine, Japana, Južne Koreje, Hong Konga i Tajlanda.

Putnici iz tih zemalja moraće da provedu vreme u karantinu ukoliko imaju simptome kovid infekcije ili se utvrdi da su pozitivni. Japanu uvodi negativne kovid sertifikate za putnike koji dolaze iz kontinentalne Kine. Oni koji budu pozitivani biće u karantinu od sedam dana.

Tajvanski centralni komandni centar za epidemije saopštio je da će svi putnici koji stignu direktnim letovima iz Kine, kao i čamcima na dva priobalna ostrva, morati da urade PCR testove po dolasku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: