Podeli vest

Na osnovu novih pravila stranci koji dolaze na Zapadnu obalu moraće da prijave Izraelu da li su u ljubavnoj vezi sa Palestincima koji tamo žive, uz čitav niz drugih ograničenja koja će im otežati dolazak.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

palestinci
Foto: Pixabay ilustracija

Stranci će, prema novim pravilima, morati da obaveste Ministrastvo odbrane Izraela, ukoliko počnu ljubavnu vezu sa Palestincima u okupiranoj Zapadnoj Obali u roku od 30 dana od početka veze, objavio je BBC.

Kako se navodi, ukoliko su u braku, moraće da odu posle 27 meseci.

Ovo je samo deo nove regulative za strance koji žive ili žele da posete Zapadnu Obalu, a treba da stupe na snagu 5. septembra.

Palestinci i nevladine organizacije optužuju Izrael da uvođenjem ovih pravila podižu ograničenja na još viši nivo.

Nova ograničenja na palestinskim univerzitetima uključuju i ograničenje da samo 150 studenata može da dobije vize i 100 stranih predavača, dok takva ograničenja ne postoje na izraelskim univerzitetima.

Pravila ograničavaju važenje viza i u mnogim slučajevima sprečavaju strance da rade na Zapadnoj Obali duže od nekoliko meseci.

Nova pravila izolovaće Palestince od ostatka sveta, ocenila je Džesika Montel, izvršni direktor izraelske nevladine organizacije “HaMoked” koja je uputila peticiju Visokom sudu Izraela protiv njih.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: