Podeli vest

Više desetina studenata okupilo se danas na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu odakle su ponovili zahtev Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave da se otvore birački spiskovi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Predstavnik studenata Ivan Bjelić rekao je da je plan za danas da se ministarstvo blokira telefonskim pozivima i mejlovima kao i zahtevima na pisarnici sa pitanjem – kada će otvoriti biračke spiskove, navodeći da su to ministarstvo i resorni ministar nadležni za spiskove.


Bjelić je za petak najavio da će organizovati novu blokadu u trajanju od 24 sata za koju nije želeo da navede lokaciju, ali je rekao da će sa te blokade studenti otići direktno na protest inicijative “Proglas” u subotu u 12.00 časova.


Okupljeni su se na poziv Bjelića sa platoa ispred Filozofskog fakulteta premestili u Knez Mihailovu ulicu gde nameravaju da razgovaraju sa građanima i objasne šta traže.


Skup protiče mirno, a njemu prisustvuju predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja (SPN)” Srđan Milivojević, Aleksandar Jovanović Ćuta, Miroslav Aleksić, Zoran Lutovac, Vladimir Obradović, Biljana Stojković, Mila Popović.


Studenti su pre dva dana održali protest ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i ispred Vlade Srbije blokirajući šest časova Ulicu kneza Miloša, Nemanjinu, Birčaninovu.


Predstavnici studenata rekli su tada da ministarstvo nije odgovorilo na njihov zahtev da im se dozvoli uvid u birački spisak i najavili da će to tražiti od lakalnih samouprava. Oni su rekli i da je rok za to do danas u podne.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.