Podeli vest

Grupa južnokorejskih studenata tuži vladu te zemlje nakon što se prijemni ispit zavšio 90 sekundi ranije nego što je planirano i svaki od njih zahteva nadoknadu u visini od 20 miliona vona (15.200 dolara), što je trošak studiranja za jednu godinu i ponovno polaganje ispita. Neki od studenata su odmah protestovali, ali su im ispitni papiri ipak bili oduzeti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

foto:pixabay

Nakon što su profesori prepoznali grešku i potom vratili ispite kako bi se dopunili odgovori, pojedini studenti su bili previše rastrojeni da bi se skoncentrisali, dok su drugi odustali i vratili se kućama, prenosi BBC.

Ova prijemni ispit, poznat kao Suneung, traje osam časova i sastoji se od uzastopnih testova iz različitih predmeta. Suneung ne određuje samo raspored studenata po fakultetima i buduće radno mesto, već čak i buduće privatne veze i smatra se toliko važnim da se na dan polaganja zatvara vazdušni prostor zemlje i odlaže otvaranje berze, kako bi se studenti bolje skoncentrisali.

Advokat studentske grupe, Kim Vu-suk, istakao je da administracija univerziteta i dalje nije izdala izvinjenje za propust, navodi BBC. Ovo nije prvi put da južnokorejski studenti tuže zbog preranog zvona.

U aprilu je sud u Seulu dodelio 7 miliona vona (5.250 dolara) studentima koji su tvrdili da su bili u nepovoljnom položaju na ispitu 2021. godine, jer im je zvono zazvonilo oko dva minuta ranije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

NETANJAHU RASPUSTO RATNI KABINET

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu raspustio je ratni kabinet oformljen 11. oktobra prošle godine radi upravljanjem operacijama protiv militantnih grupa Hamas…