Podeli vest

Nova studija, objavljena u žurnalu “Slip medisin”, pokazala je da manje od osam časova noćnog sna može da doprinese da osoba ima “pivski” stomak, preneo je “Njujork post”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Studija je otkrivala vezu između nedostatka sna i sala na stomaku, opasnog sala koji se okuplja oko vitalnih organa i povezano je sa metaboličkim bolestima i rezistencijom na insulin.

Dodaje se da je potrebno spavati sedam ili osam sati noću, a istraživanje pokazuje da manjak sna od samo sat vremena može da doprinese povećanju sala oko 12 grama visceralne masnoće, a san od osam sati reguliše to.

“Dužina sna je povezana sa nakupljanjem visceralne masnoće tokom odraslog doba, i čini se da nema benefita ako se spava više od osam sati”, naveo je međunarodni tim naučnika koji je radio na studiji, ali su istovremeno dodali i da su potrebne dodatne studije da potvrde njihove tvrdnje.

U poslednjem istraživanju učestvovalo je 5.100 odraslih osoba, starih između 18 i 59 godina, koji su bili deo istraživanja Američke zdravstvene službe i i Ankete o ispitivanju ishrane.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ