Podeli vest

Klub poslanika Demokratske partije socijalista Mila Ðukanovića podneo je danas inicijativu za sazivanje vanrednje sednice Skupštine Crne Gore

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

CRNA GORA PARLAMENT
Foto: Shutterstock

Klub poslanika Demokratske partije socijalista Mila Ðukanovića podneo je danas inicijativu za sazivanje vanrednje sednice Skupštine Crne Gore, čime su stvoreni uslovi da ona bude održana 16. avgusta.

Inicijativu je, prenosi podgorički portal CdM, potpisalo 40 poslanika, 28 poslanika DPS, po tri poslanika Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke, dva poslanika Socijaldemokratske partije i po jedan poslanik liste Crno na bijelo, Liberalne partije, Albanske liste i Albanske koalicije.

Sazivanje vanredne sednice nužno je jer Skupština Crne Gore nije juče, poslednjeg dana redovnog prolećnog zasedanja glasala o četvorici kandidata za Sudski savet, Anketnom odboru za ispitivanje dešavanja na Belvederu 4. i 5. septembra prošle godine, kao i o osnivanju opštine Zeta.

Razlog što se o ovim tačkama nije glasalo je to što je predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Ðurović i juče zadržana na medicinskom ispitivanju u Kliničkom centru Crne Gore, pa Skupština nije zasedala.

Ðurovićevoj je pozlilo tokom zasedanja u subotu i prebačena je u Klinički centar, a niko nije mogao da je zameni, jer je i potpredsednika Branka Bošnjak u samoizolaciji zbog infekcije korona virusom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: