Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za 5. jul odloženo suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović povodom optužbi da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca, a sa njom su na optuženičkoj klupi još dvojica bivših policajaca.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

HRKALOVIĆ
FOTO TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ/

Suđenje je odloženo zbog izostanka branioca optužene Hrkalović, Vladimira Đukanovića koji je sudu jutros dostavio molbu za odlaganje današnjeg ročišta, obrazlažući da je zbog službenih obaveza sprečen da prisustvuje današnjem suđenju.

Sudija je njegovu molbu usvojila i odložila suđenje, ali je navela da Đukanović do sledećeg ročišta detaljno objasni koje su službene obaveze zbog kojih je izostao sa suđenja.

Za sledeće suđenje zakazano je slušanje snimka dobijenog operativnom obradom “Mangusta”, odnosno audio snimka razgovora Dragoslava Miloradovića i Miše Ognjanovića dobijenog njihovim prisluškivanjem, a u kojem se pominje Hrkalović.

Optužena Hrkalović, kao i nekadašnji načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić i drugooptuženi, bivši načelnik za specijalne istražne metode Dejan Milenković od početka suđenja negiraju izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Hrkalović je ranije negirala da poznaje vođu organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, kao i da ima veze sa ubistvom Vlastimira Miloševića, 30. januara 2017. godine u centru Beograda.

Ona je takođe negirala navode da je naložila načelniku novosadske policije da Darka Eleza stavi pod operativnu odbradu kako bi ga zaštitila da ne mogu druge policijske uprave da ga nadziru.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Hrkalović se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Za Milenkovića je tužilac tražio godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve godine zatvora.

Pored gore navedenog, Hrkalović se tereti da je 2018. godine naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševica 30. januara 2017. u Beogradu.

Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen od tih optužbi, a sada je u pritvoru i optužen je za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe “Principi”, među kojima je sedam teških ubistava.

Hrkalović se tereti i da je sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza, tamo počinjenih, krivičnih dela.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: