Podeli vest

Supruga Zlatana Arsića, uhapšenog pre na administrativnom prelazu Bela Zemlja između Bujanovca i Gnjilana zbog navodnih ratnih zločina, potvrdila je za Tanjug da mu je određen pritvor od 30 dana, kao i da se on nalazi u zatvoru u podujevu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Policija svetla
Foto: Shutterstock

Supruga Zlatana Arsića, uhapšenog pre dva dana na administrativnom prelazu Bela Zemlja između Bujanovca i Gnjilana zbog navodnih ratnih zločina, Zorica potvrdila je za Tanjug da mu je određen pritvor od 30 dana, kao i da se on nalazi u zatvoru u podujevu.

Prema njenim rečima Zlatanu je pogoršano zdravstveno stanje, odnosno povećan krvni pritisak zbog, kako tvrdi, nepravde koja mu je naneta i da je sinoć u zatvoru intervenisala Hitna pomoć.

“Moj muž ima prijatelje i među Srbima i među Albancima i nikada nije uradio nikome ništa loše, što mogu da potvrde svi koji su ga poznavali. Dolaze nam komšije i sada, i Albanci i Srbi i svi znaju da on nikada nije bio pripadnik srpske policije, što se tvrdi u optužnici”, kaže Zorica Arsić.

Ona dodaje da advokatu Vasiliju Arsiću nije uručena odluka o pritvoru, ali da ga je advokat posetio i razgovarao sa njim, kao i da se čeka dozvola da ga poseti i porodica. “Teško je, ne znam šta ćemo da radimo, Zlatan nije kriv i to svi znaju. Kada je uhapšen na Beloj Zemlji, sa njim smo bile jedna od naše tri maloletne kćerke i ja.

Zaustavili su nas i rekli mu da je na stop-listi, da mora da ide u Prištinu kako bi dao izjavu. Došli su neki ljudi u civilu i odveli ga, a kada sam ja stigla kući, došla su četvoro kola policije i policajci su pretresli čitavu našu kuću. Tražili su oružje, koje mi naravno nismo imali, osim uredno prijavljene lovačke puške, jer je moj muž bio strastan lovac. Odneli su tu pušku, ali ne mogu da kažem da su bili nekulturni, ponašali su se pristojno”, rekla je Arsić.

Prema njenim rečima, čitava porodica je jako uznemirena i čudi se kako je Zlatan posle ovoliko godina posle oružanog sukoba optužen za ratne zločine, jer je, kaže ona, 2003. godine radio u obezbeđenju Skupštine Kosova, a 2006. godine je počeo da radi u Kosovskoj policiji.

“A i za jedno i drugo su bile potrebne detaljne provere podobnosti”, rekla je ona i naglasila da je branioca obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: