Podeli vest

Olaf Šolc sastaće se 3. marta sa Džozefom Bajdenom u Vašingtonu, najavila je portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šolc
Foto: Shutterstock

Nemački kancelar Olaf Šolc sastaće se 3. marta sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u Vašingtonu, što će biti njegova prva poseta Beloj kući od napada Rusije na Ukrajinu, najavila je danas portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

“Poseta kancelara je prilika da se ponovo potvrde duboke prijateljske veze između SAD i našeg NATO saveznika Nemačke”, rekla je Žan-Pjer.

Kako je navela, Bajden i Šolc sastaće se nedugo nakon prve godišnjice napada Rusije na Ukrajinu, razgovaraće o naporima da se pomogne Kijevu, povećanjem troškova rata za Rusiju putem sankcija i kontrole izvoza, navodi Rojters.

“Oni će razgovarati i o saradnji na važnim regionalnim i globalnim bezbednosnim problemima, uključujući izazove koje postavlja Kina, kao i saradnji na području Indo-Pacifika”, rekla je Žan-Pjer.

Očekuje se da će Šolc i Bajden razgovarati i o nesuglasicama koje su nastale između Nemačke i drugih evropskih zemalja s jedne i SAD sa druge strane, kada je reč o američkom Planu o smanjenju inflacije.

Šolc je prošle nedelje izjavio da želi da produbi ekonomske veze sa SAD, ali da bi Vašington trebalo da povuče pravila koja evropske kompanije stavlja u neravnopravan položaj na tržištu u poređenju sa, kako je naveo,

Kanadom i Meksikom. Rojters podseća da će se Šolc ove sedmice sastati sa potpredsednicom SAD Kamalom Heris na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ