Podeli vest

Dogovoreno je da se konsultacije danas nastave.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

konsultaije
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

U Skupštini Srbije juče su održane konsultacije predsednika parlamenta Ivice Dačića i predstavnika izbornih lista koje će imati svoje predstavnike, o konstitutivnoj sednici skupštine sazvanoj za ponedeljak, a dogovoreno je da se one sutra nastave.

Na jučerašnjem sastanku, deo opozicije, odnosno grupa od 35 poslanika budućeg saziva parlamenta, iz Narodne stranke, Demokratske stranke, Zajedno i Ne davimo Beograd, saopštila je da će predložiti predsednika DS Zorana Lutovca za potpredsednika Skupštine.

Budući poslanik Zavetnika Nikola Dragićević rekao je da se na sastanku razgovaralo o tome da u ponedeljak budu verifikovani mandati novih poslanika, koji će zatim položiti zakletvu, a da se sednica nastavi u utorak, kada će se birati predsednik, potpredsednici i generalni sekretar Skupštine.

On je rekao da će danas u 12 sati biti održan još jedan sastanak na kojem će se razgovarati o tehničkim stvarima, kao i o tome koliko će potpredsednika imati budući saziv parlamenta.

Naveo je da neće biti reči o konkretnim imenima koji će vršiti funkcije u Narodnoj skupštini.

“Sastanak je prošao bez tenzija, uz međusobno uvažavanje svih”, rekao je Dragićević i dodao da će Zavetnici delegirati svoje ljude za radna tela skupštine, i da bi im bilo drago da imaju predsednika u nekom od njih.

Budući poslanik iz “Ne davimo Beograd” Radomir Lazović kaže da se danas razgovaralo o učešću poslanika u telima Skupštine Srbije, a na pitanje da li je dogovoreno da u ponedeljak bude samo polaganje zakletve poslanika, a da se sednica nastavi u utorak, odgovorio da nije dogovoreno, te da je jedan od predloga vladajuće većine bio da se “odmah ide sa predlozima”.

“Ali, to ćemo videti na konsultacijama”, kazao je Lazović.

Budući poslanik dela koalicije “Moramo” Aleksandar Jovanović Chuta rekao je, odgovarajući na pitanje da li će glasati za predloge vladajuće većine za predsednike i potpredsednike skupštine, da “ni u kom slučaju neće podržati vladajuću većinu”.

Dodao je da je njemu najvažnije da parlament krene sa radom, da se predloži i diskutuje o zakonu o zabrani eksploatacije litijuma.

Takođe, navodi i da će svim poslanicama biti podeljeno 250 listića na kojima će moći da odgovore na pitanje da li su za ili protiv Rio Tinta i eksploatacije litijuma.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: