Podeli vest

Sednica je sazvana na zahtev srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

republika srpska
Foto: Shutterstock

Narodna skupština Republike Srpske održaće sutra posebnu sednicu u Banjaluci na kojoj bi trebalo da bude razmatrana informacija o međunarodnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji kao i mestu i ulogzi Republike Srpske.

Sednica je sazvana na zahtev srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Na sednicu su pozvani predsednici parlamentarnih političkih partija i imaće mogućnost da se obrate i govore do 10 minuta, prenosi Srna.

Potpredsednik parlamenta Denis Šulić rekao je ranije Srni da su predsednici većine parlametarnih stranaka najavili prisustvo posebnoj sednici, na kojoj će uvodničar biti srpski član Predsedništva Bih Milorad Dodik, a potom će se obratiti i ruski ambasador Igor Kalabuhov.

Šulić je rekao da će se posle ruskog ambasadora u parlamentu obratiti predsednici svih političkih partija koje su se javile do petka, 3. juna do 16.00 časova.

On je istakao da je namera rukovodstva Narodne skupštine da se čuje glas i vlasti i opozicije, kao i svih političkih partija sa sedištem u Republici Srpskoj o ovoj važnoj temi ne samo za Republiku Srpsku i BiH, nego i za region i svet.

Posebnu sednicu je zakazao Kolegijum Narodne skupštine, a počeće sutra u 15.00 časova.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: