Podeli vest

U Švajcarskoj svakog meseca skoro 300 medicinskih sestara da otkaz, uglavnom zbog loših uslova za rad, što predstavlja veliki izazov za švajcarske bolnice, piše portal swiss.info.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Medicinske sestre kao razloge za napuštanje posla, između ostalog, navode stres, niske plate i nemogućnost usklađivanja privatnog i profesionalnog života.

Istraživanja pokazuju da 36 odsto mladih medicinskih sestara starosti između 20 i 24 godine napusti profesiju tokom prvih nekoliko godina na poslu.

“Ne mogu da zamislim da budem na ovom poslu za pet godina ako nastavimo ovim tempom. Često razmišljam o promeni posla. Sve moje kolege razmišljaju o promeni posla, a odlasci su redovni”, rekla je jedna medicinska sestra koja je želela da ostane anonimna.

Iako je ovo zanimanje i dalje popularno u Švajcarskoj, u toj zemlji je upražnjeno skoro 7.000 radnih mesta za medicinske sestre, navodi portal.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ZA KOSTIĆA ZAVRŠEN EURO

Srpski fudbalski reprezentativac Filip Kostić zbog povrede kolena neće igrati u preostalom delu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.