Podeli vest

Teolozi i hevi metal grupe i satanisti i kreatori filmova, svi koji su koristili 666 kao “đavolji” i zlokoban broj bili su izgleda u krivu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Fragment najstarije sačuvane kopije Novog zaveta ukazali su da je uvreženo mišljenje da je broj 666 đavolski zapravo netačno.

Fragmentieiz Knjige Otkrivenja koji su pronađeni na istorijskim deponijama u Egiptu stručnjaci su pažljivo pregledali i uspeli da otkriju nove detalje o brojevima đavola.

Dešifrovajem tih natpisa došli su do aključka da je umesto 666, đavolji broj zapravo 616.

Profesor Dejvid Parker, profesor novozavetne tekstualne kritike i paleografije na Univerzitetu u Birmingemu, smatra da je 616, iako manje upamćen od 666, originalan.

„Ovo je primer gematrije, gde su brojevi zasnovani na brojčanim vrednostima slova u imenima ljudi. Rani hrišćani su koristili brojeve da sakriju identitet ljudi koje su napadali: 616 se odnosi na cara Kaligulu.“, rekao je Parker, a preneo Indipendet.

Tradicionalno se smatra da je Knjigu Otkrovenja napisao Jovan, Isusov učenik; Dodatno je napisano da je tada broj 666 identifikovan kao žig Antihrista.

O informaciji o pogrešnim brojevima koja se pojavila još 2015. godine, satanisti su poslali poruku da će ako se ovo dokaže početi da koriste i taj broj, jer su shvatili da se hrišćani tih brojeva plaše.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ