Podeli vest

Takozvana skupština Kosova dobila je danas status pridruženog člana u Paralmentarnoj skupštini NATO.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Olivier Matthys, Pool Photo via AP, File

To je na Fejsbuku objavio šef prištinske delegacije u toj organizaciji Driton Hiseni, a prištinski mediji navode da je 14 članica PS NATO bilo uzdržano, a jedna protiv.

Delegacija Skupštine Srbije koja je učestvovala na prolećnom zasedanju PS NATO pozvala je u brojnim bilateralnim sastancima da Prištini ne bude dodeljen status pridruženog člana, a predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je u pismu šefovima svih delegacija članica i pridruženih članica u PS NATO ukazala da bi dodeljivanje statusa pridruženog člana tzv. skupštini Kosova neupitno predstavljalo nagradu za Prištinu koja kontinuirano vrši nasilje i sistemsku diskriminaciju nad Srbima na KiM, kao i za opstruisanje Briselskog dijaloga.

Parlamentarna skupština NATO je transatlanska interparlamentarna organizacija koja okuplja nacionalne parlamente 32 zemlje članice NATO-a, a pored delegacija zemalja NATO-a, u njenim aktivnostima učestvuju i delegacije zemalja pridruženih članova.

Delegacije pridruženih članova mogu da učestvuju u skoro svim aktivnostima odbora i plenarnim sednicama, mogu da iznose rezolucije i amandmane, ali nemaju pravo da glasaju o izveštajima i rezolucijama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…