Podeli vest

Platforma X (Tviter) počela je da naplaćuje korisnicima jedan dolar godišnje za pristup osnovnim funkcijama kao što je mogućnost da se nešto objavi na mreži ili da se reaguje na tvitove.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Ova vrsta preplate, nazvana”Nije bot” (“Not a Bot”), danas je predstavljena novim korisnicima na Novom Zelandu i Filipinima, ali proširiće se globalno, prenosi britanski Ekonomist.

Vlasnik platforme X Ilon Mask je rekao da je osnovna ideja ove pretplate da se eliminišu botovi i spameri – osobe koje zatrpavaju društvene mreže neželjenim sadržajem.

Testiranje ove vrste pretplate će se primenjivati samo za nove naloge na platformi X, prenosi CNN.

Korisnici koji se prethodno pretplate na premijum pretplatničku uslugu X za 3,99 dolara mesečno će biti oslobodođeni od plaćanja ove godišnje pretplate.

Novi korisnici na Novom Zelandu i Filipinima koji nemaju ni premijum ni godišnju pretplatu moći će samo da čitaju objave, gledaju video zapise i prate naloge, ali interakcija im neće biti dostupna.

Mask je prethodno podsticao korisnike da se pretplate na premijum uslugu na platformi X. Oni koji to učine dobijaju plavu kvačicu na profilu, odnosno potvrdu da je nalog proveren.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…