Podeli vest

Mi smo nezavisna država i imamo institucije koje su spremne da budu gospodari svoje zemlje i imamo najbolje saveznike u toj nameri, izjavio je Dželjalj Svečlja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

politika
Foto: Shutterstock

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je da Kosovo nije okupirano i da albanski narod “više nije slab kao ranije”, prenosi Gazeta ekspres.

Svečlja je tako reagovao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je zatražio da Kosovska policija ne patrolira administrativnom linijom duž jezera Gazivode.

On je istakao da “Vučićeve izjave podsećaju na Miloševićev režim”, prenosi Kosovo onlajn.

“Mi smo nezavisna država i imamo institucije koje su spremne da budu gospodari svoje zemlje i imamo najbolje saveznike u toj nameri“, izjavio je on.

Svečlja je naglasio da se na Kosovu ne primenjuje nasilje nad srpskim narodom.

“Niko nije primenio nasilje nad srpskim narodom na Kosovu, oni su građani Kosova. Umorni su od kriminala i gangstera na severu. Ne postoji slučaj da je kosovska policija tukla i vređala nekog građanina tamo. Ne postoji zabrana da Kosovska policija funkcioniše u četiri opštine na severu. To čujem samo od Vučića i Petkovića. Nije tačno da na sever ne mogu da idu specijalizovane snage, posebno se pojačavamo granično“, naveo je on.

Svečlja je juče na Fejsbuku napisao da je Kosovska policija započela redovno patroliranje administrativnom linijom sa Srbijom, kao i čitavog područja jezera Gazivode.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon toga istakao da Albanci pokušavaju tihu okupaciju severa Kosova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: