Podeli vest

Ja sam ministar svih građana Kosova. Državljani Srbije nisu treća lica. Oni su stanovnici, ravnopravni građani kao i sve druge zajednice koje ovde žive i uživaju ista prava, dodao je Svečlja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

priština
Foto: Shutterstock

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja saopštio je danas da je posetio opštine na severu KiM, gde je sa građanima razgovarao o njihovim zahtevima i podršci institucijama u Prištini.

Svečlja je u objavi na Fejsbuku napisao da je tokom jučerašnje posete pružio uveravanja žiteljima severa pokrajine da je “na usluzi svakom građaninu, bez obzira na etničku i političku pripadnost”.

“Ja sam ministar svih građana Kosova. Državljani Srbije nisu treća lica. Oni su stanovnici, ravnopravni građani kao i sve druge zajednice koje ovde žive i uživaju ista prava”, dodao je on.

Naveo je i da je, “s obzirom na zajedničke procese koji nas očekuju”, tokom sastanaka istakao značaj saradnje sa prištinskim institucijama i pozivao stanovnike severa KiM da sarađuju sa organima za sprovođenje zakona u obezbeđivanju bezbednosti.

Dodao je da je posetio i albanska sela na severu gde je, smatra, više od dve decenije bilo “jasno vidljivo odsustvo i podrška države u ovom delu zemlje”.

Naveo je i da se sreo da pripadnicima kosovske policije i da je video “posvećenost i disciplinu bez premca koja garantuje red, zakon i bezbednost za sve”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: