Podeli vest

Svečlja je na Fejsbuku napisao da će Priština “sprovesti pravedne i zakonite odluke koje su u skladu s Ustavom” tzv. Kosova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

priština
Foto: Bilten

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institutcija Dželjalj Svečlja, kako je naveo, bio je u redovnoj poseti opštinama na severu pokrajine, gde se sastao s pripadnicima policije i Kfora, ocenivši da je situacija u tim opštinama mirna i stabilna.

Svečlja je na Fejsbuku napisao da će Priština “sprovesti pravedne i zakonite odluke koje su u skladu s Ustavom” tzv. Kosova.

“Institucije će nastaviti da obezbeđuju slobodno kretanje za sve građane bez razlike, u skladu sa zakonima na snazi”, naveo je Svečlja, koji je napisao da je u subotu bio u redovnoj poseti severnim opštinama.

“Iz brojnih sastanaka sa pripadnicima Kosovske policije i Kfora shvatili smo da je situacija u ovim opštinama mirna i stabilna. Iz ove posete videli smo iz prve ruke da uspešno ispunjavaju svoje obaveze u sprovođenju zakona, održavanju mira i obezbedivanju trajne stabilnosti kao našeg zajedničkog cilja”, napisao je on.

Svečlja je u subotu izjavio da će od 1. septembra početi sprovođenje odluke vlade u Prištini o ličnim kartama i preregistraciji vozila sa srpskim tablicama na severu KiM.

Svečlja je za “Kljan njuz” rekao da se nada da 1. septembra, kada počne sprovođenje te odluke, neće biti tenzija na severu KiM, ali je dodao da postoje indicije da bi to moglo da se desi, prenosi Reporteri.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: