Avion Boing 737-800 starije proizvodnje, koji je stigao u južni Oregon nakon što je poleteo iz San Franciska, ostao je bez dela trupa, saopštila je nadležna inspekcija dodajući da niko od putnika nije bio ugrožen u ovom incidentu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Andy Atkinson/Rogue Valley Times via AP

Let Junajted erlajnsa 433 iz San Franciska u 10.20 sleteo je na međunarodni aerodrom Rog veli u Medfordu malo pre podneva u petak, prema sajtu FlajtAver. Direktorka aerodroma Ember Džad rekla je da je avion sleteo bez problema i da je utvrđeno da je deo trupa otpao, a da niko nije povređen, preneo je AP.

Aerodrom je potom obustavio letove kako bi proverio pistu i evenetualno pronašao delove trupa, dodala je Džad, ali nijedan deo nije pronađen. Portparol Junajted erlajnsa naveo je u mejlu da je u avionu bilo 139 putnika i šest članova posade, a da nije proglašena vanredna situacija jer tokom leta nije bilo nikakvih indikacija o šteti.

“Kada se avion uparkirao na gejtu, utvrđeno je da nema dela trupa. Sprovešćemo temeljnu istragu aviona i izvršiti popravke, pre nego što se vrati u službu”, istakao je portparol.

Iz Junajteda kažu da je otpao deo trupa na mestu gde se krilo spaja sa glavnim delom aviona i pored stajnog trapa. Avion je u službi od 1998. godine, a prvo ga je koristila kompanija Kontinental erlajns, od 2011. godine Junajted erlajns.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: