Podeli vest

Vest da Sveti Stefan, posle dve godine, ponovo prima goste obradovala je brojne turiste. Međutim, ista vest ponovo je izazvala bes kod meštana koji tvrde da plaže ne smeju biti oduzete od meštana

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Kako je pre nekoliko dana saopšteno nesporazumi zakupca, države i meštana u vezi sa Svetim Stefanom su rešeni.

Vila Miločer otvorila je svoja vrata, Sveti Stefan počeo je da nudi turističke ture za obilazak grada-hotela po ceni od 25 evra i sve je izgledalo u redu.

Međutim, meštani ne misle tako. Jedan od njih Blažo Kažanegra za Al Jazira kaže da ne postoji zakon po kome bi građanima Crne Gore i tutistima mogao da bude uskraćen pristup plažama.

I meštanin Miloš Radosavljević slaže se da ovakva praksa ne bi trebalo da postoji i da bi to Crnoj Gori moglo da stvori problem sa Evropksom unijom.

“Privatne plaže ne postoje u zakonima Crne Gore. Ove plaže će uskoro postati plaže Evropske unije. Samim tim, ukoliko bude bilo kakavih kršenja, Evropski parlament će obavestiti Evropsku komisiju nakon čega mogu da slede sankcije”.

Na Svetom Stefanu kapije su vraćene, što ponovo budi bojazan kod meštana koji smatraju da će im pristup ponovo biti zabranjen.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kaže da mesta za bojazan nema

“Milsim da je to veliki svetski brend, da je dobar za Crnu Goru, ali da moraju da razumeju da mi nemamo obalu koja se meri hiljadama kilometara i da ne možemo da pravimo specijalna, posebna ostrva kojima će biti zabranjen pristup ljudima zato što je neko zakupac”, kaže Abazović.

I dok se polako sve donekle ili naizgled vraća u normalu, pred arbitražnim sudom u Londonu i dalje je u toku postupak koji su zakupci pokrenuli protiv države Crne Gore.

U tužbi tvrde da je država prekršila ugovor o zakupu i traže odštetu od 100 miliona evra.

https://www.instagram.com/reel/CukB7MkoM-C/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: