Svetske zvezde, među kojima su brojna muzička i filmska imena, opraštaju se od britanske kraljice Elizabete Druge

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ELTON JON
Tanjug/ AP Photo/Robert Gillies

Tokom svoje sedamdeset godina duge vladavine, kraljica je imala veliki uticaj na razvoj britanske pop kulture, te je tako bila tema brojnih pesama, filmova i serija koje su stvorene u britanskoj produkciji.

Kraljica Elizabeta Druga je tokom svoje ere vladavine, titulom “viteza” odlikovala brojne zvezde, među kojima su Mik Džeger, Pol Makarti, Eltoni Hopkins i Elton Džon.

Elton Džon se oprostio od kraljice na dirljiv način, ističući da ga je njena smrt potresla, te da je kraljica za vreme svog života uticala na njega velikom podrškom.

“Kraljičino prisustvo bilo je inspirativno, ona je vodila zemlju kroz neke od nejvećih i najmračnijih trenutaka, i to sa gracioznošću, pristojnosću i istinskom brigom”, rekao je on.

Govoreći o kraljici, Elton je istakao da je kraljica Elizabeta Druga bila prisutna u njegovom životu od samog detinjstva, te da je na taj način davala stali podstrek za muzičku karijeru.

Saučešće kraljevskoj porodici izrazili su i čuveni Rolingstonsi, kao i nekadašnji članovi Bitlsa Pol Makartni i Ringo Star.

“Bog blagoslovio kraljicu Elizabetu Drugu. Počivala u miru. Živeo kralj”, poručio je Makartni.

Umetnica i aktivistkinja Joko Ono, nekadašnja žena Dzona Lenona, uputila je saučešće kraljevskoj porodici, navodeći da je kraljica bila odraz “snazne i moćne žene čija je vladavina od sedamdeset godina bila ispunjena integritetom, dostojanstvom, saosećanjem”.

Nekadašnji frontmen benda Blek sabat Ozi Ozborn objavio je žali zbog “smrti najveće kraljice”.

“Teška srca kažem da je pomisao na Englesku bez kraljice Elizabete Druge poražavajuća“, dodao je Ozborn


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: