Podeli vest

Izvršni direktor Eko San Jovan Ivačković, smatra da je problem sa stenicama, koji se spominje u Francuskoj, predimenzioniran i naglasio je da stenice nisu prenosioci nikakvih bolesti i da sa tog aspekta nisu veliki problem.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pariz
Foto: Pixabay

Ono što može da bude problem, rekao je Ivačković za Tanjug, jeste reagovanje organizma čoveka na ujed stenice, kada može da dođe do burnih alergijskih reakcija, lezija, svraba.

“Nivo koji se spominje u Francuskoj, po mom stručnom mišljenju, nije za paniku. Malo je rezultat i politike, malo i aktivnosti na socijalnim mrežama. Ne kažem da problem ne postoji, postoji i te kako. Pariz je izuzetno veliki turističke grad, i cela Francuska naravno, ali je ipak u neku ruku taj problem predimenzioniran”, ocenio je Ivačković.

Kako je objasnio, stenice se uglavnom na početku zaraze kriju u samim krevetima i u neposrednoj okolini, rupama, otvorima i pukotinama, a nakon dodatnih faza razvoja i prenamnoženja, one se mogu naći i na drugim mestima.

“Ako ih vidite to ne znači da je došlo do prenamnoženja. Prosto možete već na samom početku zaraze da budete ugriženi što znači da ih ima tek par, ali je svakako preporuka da čim vidite prve znake prisustva stenica, nazovete stručnu službu jer sami da ih suzbijete nije tako jednostavno”, istakao je Ivačković.

Kazao je da specifične biologije i faze razvića stenica, čine ih veoma teškim da se primete, a nakon toga i suzbiju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: