Podeli vest


Ako želite da jedete zdravo uglavnom odlazite do rafova u supermarketu koji su rezervisani za zdravu hranu. Međutim, mnogi proizvodi se prodaju kao zdravi, iako to nisu. Ovih namirnica treba da se klonite.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pexels

Da li želite da jedete zdravo? Onda je važno da izbegnete nekoliko zamki za hranu u supermarketu. Pet namirnica je nezdravije nego što mislite – i verovatno ih jedete često.

5 iznenađujućih namirnica nisu baš tako zdrave

  • Musli za doručak: Velika je zabluda da je musli generalno zdrav. Mnogi gotovi proizvodi koji se nude kao musli su prave šećerne bombe.
  • Energetske pločice: Ako verujete proizvođačima, energetske pločice bi trebalo da nam daju brzu i laku snagu. Ali samo gledanje na dužinu liste sastojaka sugeriše da ne može biti zdravo. Pločice često sadrže mnogo nezdravih, veštački proizvedenih sastojaka.
  • Gotovi smutiji: Naravno, voće obezbeđuje mnogo važnih vitamina. Međutim, jeftini gotovi smutiji iz supermarketa posebno sadrže mnogo šećera – često čak i mala bočica premašuje preporučenu dnevnu količinu.
  • Kuskus: Ono što mnogi ljudi ne znaju: Kuskus nije sopstveno zrno bogato hranljivim materijama. Zrna kus-kusa su podjednako zdrava ili nezdrava kao i komercijalna testenina. Zato što su oba proizvoda napravljena od naribane durum pšenice.
  • Zamene za meso: Mnogi veganski ili vegetarijanski proizvodi koji su namenjeni kao alternativa mesnim proizvodima kontaminirani su sa previše soli ili pojačivača ukusa.

Dakle, ako želite da se hranite zdravo, treba da cenite prirodne i sveže namirnice i izbegavate gotove proizvode koliko god je to moguće.

U svakom slučaju, sitna slova igraju važnu ulogu, pažljivo čitajte sastav “zdravih” namirnica


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

podnaslov

Autor : Bilten.rs , Izvor :


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: