Podeli vest

Ovo misteriozono oboljenje je prijavljivano kod dece uzrasta od mesec dana do 16 godina, 17 slučajeva zahtevalo je transplantaciju jetre

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

szo s
Foto: Shutterstock

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je prijavljen najmanje jedan smrtni slučaj povezan sa epidemijom misteriozne bolesti jetre koja pogađa decu u Evropi i u Sjedinjenim Državama.

Zdravstvena agencija UN saopštila je da je do sada primila izveštaje o najmanje 169 slučajeva “akutnog hepatitisa nepoznatog porekla” iz desetak zemalja, prenosi AP.

Ovo misteriozono oboljenje je prijavljivano kod dece uzrasta od mesec dana do 16 godina, 17 slučajeva zahtevalo je transplantaciju jetre, a prvi pacijenti su prijavljeni u Velikoj Britaniji gde je obolelo 114 dece.

“Još nije jasno da li je došlo do porasta slučajeva hepatitisa ili povećanja svesti o slučajevima hepatitisa koji se javljaju očekivanom dinamikom, ali ostaju neotkriveni”, navodi se u saopštenju SZO.

Stručnjaci kažu da ovo oboljenje može biti povezano sa virusom koji se najčešće izaziva prehlade, ali dalja istraživanja su u toku.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: