Podeli vest

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić rekao je da se ta stranka nije pridružila koaliciji “Srbija protiv nasilja”, jer je jedan od zahteva bio da se njemu u narednih nekoliko meseci zabrani “javna reč” i da je takav zahtev potekao od predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Boris Tadić
Foto: Shutterstock

“Pokušao sam da objasnim ljudima sa kojima sam razgovarao da je zabrana javne reči povezana sa najmonstruoznijim totalitarnim režimom u svetu. Uvek totalitarizam nastupa preko zabrane javne reči. Jedan od lidera ili lider koalicije, postavio je taj uslov, a očigledno ne zna da se tako nešto ne može uspostaviti”, rekao je Tadić za Juronjuz.

Na pitanje ko je pokušao da mu zabrani javnu reč, Tadić je rekao da je u pitanju Dragan Đilas i da je on to “finansijski pokušao”.

Kako je Tadić rekao, o tome će se nakon završetka izbora, koji su raspisani za 17. decembar, jasno raspraviti “na ovaj ili onaj način”.

“Toliko ću samo reći. Reći ću i radi političke edukacije da se to ne može raditi, jer je tako počeo fašizam”, naveo je Tadić.

On je obrazloženje koalicije “Srbija protiv nasilja” da je SDS “zakasnio sa izjašnjavanjem” ocenio kao “naivno i smešno opravdanje”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: