Podeli vest

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić saopštio je danas da ova stranka prihvata da učestvuje na predstojećim izborima na listi “Srbija protiv nasilja”, odgovarajući javno, kako je naveo, na ponudu koju je lider Narodnog pokreta Srbije i jedan od nosilaca liste “Srbija protiv nasilja” na parlamentarnim izborima Miroslav Aleksić izneo uz objašnjenje da se čeka odgovor SDS da učestvuje na toj listi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Boris Tadić
Foto: Shutterstock

Tadić je naveo da su spremni da već danas potpišu koalicioni sporazum i da u skladu sa odlukom organa stranke pošalju imena koja bi ih predstavljala na ovoj listi.

On je u saopštenju objasnio da bez obzira na neslaganja sa političkim delovanjem nekih od učesnika ove liste, “zarad opšteg interesa i jedinstva opozicije” SDS prihvata ponudu da bude njen deo i istakao da je “zarad stvarne borbe protiv nasilja, ključno da svi ostavimo sve sukobe i sujete po strani”.
Tadić je naveo i da bilo kakve kalkulacije u vezi sa brojem poslaničkih mandata ne smeju biti prepreka zajedničkog borbi i da bi za “budućnost Srbije bilo pogubno da takvi razlozi dovode do rasipanja glasova”.

“Zato SDS, stavljajući iznad svega opšti interes, pristaje i na minimalna dva do tri prolazna mesta, kao i na određeni broj mesta iznad projektovane prolazne granice”, naveo je Tadić.

On je u saopštenju dodao da prihvataju da “pod minimumom uslova” budu deo ove liste, jer sve drugo, kako je rekao, ne bi bio poziv na saradnju, već “samo izgovor za podelu opozicije”.

Aleksić je ranije danas rekao da je pitanje za SDS da li će prići listi “Srbija protiv nasilja”.

Na pitanje da su pokušavali da naprave dogovor i sa SDS-om Borisa Tadića da priđe listi “Srbija protiv nasilja” i u kom pravcu to ide Aleksić je rekao da to ne bi da komentariše, jer je ostalo da oni to na svojim stranačkim organima odluče.

“Još nemam nikakvu informaciju. Mi privodimo kraju sve ovo oko liste, još danas eventualno postoji neki prostor da kažu svoj stav. Da li će biti tu ili u nekoj drugoj koloni, to je sad već pitanje za njih”, istakao je Aleksić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: