Podeli vest

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić saopštio je da ih je Miroslav Aleksić ispred liste “Srbija protiv nasilja” obavestio da za SDS nema mesta na toj listi uprkos tome što su juče javno pozvani da se izjasne, a što su, kako je rekao, javno i uradili.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Boris Tadić
Foto: Tanjug

“Šokirani smo navedenim razlogom da smo prekasno odgovorili”, naveo je Tadić na društvenoj mreži X (Tviter).

On je rekao da je SDS prihvatila minimum uslova još pre više nedelja, a da su to juče javno i ponovili, jer je Aleksić rekao da se čeka odgovor SDS-a.

“Posebno smo šokirani činjenicom da se ispostavilo da su pregovori sa Aleksićem zapravo bili pregovori o potkupljivanju naših funkcionera poslaničkim mestima da pređu u njegovu stranku, a ne stvarno pregovori o učešću SDS-a na listi ‘Srbija protiv nasilja'”, naveo je Tadić.

On je ocenio da je propuštena još jedna šansa za stvarnom zajedničkom borbom i da se ponovo pod okriljem parole o jedinstvu opozicije, kako kaže, radilo o uništavanju opozicionih stranaka.

Tadić navodi i da je Aleksić više puta menjao uslove i nakon što je dogovor postignut, ali da o tome nisu hteli javno da govore da ne bi diskreditovali ovu listu, ali da “ucene pred kojima su se našli” nisu borba protiv nasilja, već suprotno i da više ne postoji razlog da ćute.

“I zato ćemo izneti sve detalje pregovora koji su rezultirali preuzimanjem funkcionera SDS-a tokom pregovora, nedemokratskim ucenama i na kraju besmislenim izgovorima. Građani imaju pravo da znaju punu istinu”, naveo je Tadić.

On je dodao i da su bili uvereni da je Aleksiću cilj jačanje opozicije, a ne, kako je rekao, “izgradnja sopstvene stranke zakulisnim napadanjem drugih opozicionih stranaka”.

“Tok i epilog pregovora nas je razuverio da ova lista zaista zastupa vrednosti i ciljeve iza kojih smo bili spremni da stanemo”, napisao je Tadić navodeći da SDS nadalje ne nosi ni trunku odgovornosti za epilog ovakvih odluka liste “Srbija protiv nasilja”.

Tadić je juče saopštio da ova stranka prihvata da učestvuje na predstojećim izborima na listi “Srbija protiv nasilja”, odgovarajući javno, kako je naveo, na ponudu koju je lider Narodnog pokreta Srbije i jedan od nosilaca liste “Srbija protiv nasilja” na parlamentarnim izborima Miroslav Aleksić izneo uz objašnjenje da se čeka odgovor SDS da učestvuje na toj listi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: