Podeli vest

Opcija da se pošalju NATO trupe u Ukrajinu bi bila potencijalna pretnja od izbijanja trećeg svetskog rata, rekao je danas italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Olivier Matthys, Pool Photo via AP, File

“Ne verujem da će NATO ući u Ukrajinu. Nadam se da se to neće desiti”, rekao je Tajani upitan da prokomentariše reči Emanuela Makrona, predsednika Francuske, koji nije isključio ni tu opciju.

Tajani je dodao da ulazak u rat sa Rusijom znači rizik od trećeg svetskog rata, odbacujući mogućnost da bi italijanska vojska išla u ukrajinu da se bori protiv ruskog napada, prenela je Ansa.

“Mi smo za odbranu međunarodnog prava i ukrajinskih sloboda, ali nismo za rat sa Rusijom. Dajemo Kijevu vojnu, ekonomsku i tehničku pomoć razne vrste, međutim, ulazak u rat mi deluje kao greška, i svi Italijani, kao i sve osobe sa razumom, ne žele ovo”, istakao je Tajani.

On je naveo da italijanski vojnici rade dobru stvar u Crvenom moru kako bi zaštitili komercijalne brodove od napada Huta.

“Italijanski vojnici rade dobru stvar u Libanu, Africi i Iraku, oni su donosioci mira i slobode, a Italija nije u ratu sa Rusijom”, poručio je Tajani.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: