Podeli vest

Portal britanskog dnevnika Tajms piše da su pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) planirali da ubiju ukrajinskog šefa vojne obaveštajne agencije Ukrajine (GUR) Kirila Budanova i da su pratili predsednika Volodimira Zelenskog i šefa obaštajne službe (SBU) Vasilija Maljuka.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO: PIXA BAY

Neimenovani ukrajinski zvaničnik rekao je za Tajms da je SBU više meseci nadzirala dva pukovnika Državne bezbednosne uprave (SPO) Andreja Guka i Aleksandra Dekača, koji su planirali da ubiju Budanova i nadzirali Maljuka i Zelenskog.

Kako se navodi, osumnjičeni su tokom priprema za ubistvo Budanova doneli u Kijev bacače granata, protivpešadijsku minu i dronove samoubice.

Guk i Dekač su priznali krivicu tokom ispitivanja, a njihovi telefoni su sadržali podatke o praćenju Zelenskog i Maljuka, navodi Tajms.

Oni su posle hapšenja takođe otkrili nove informacije o ruskom pokušaju na početku rata sa Ukrajinom da Zelenski bude otet za taoca, piše Tajms i navodi da je plan bio da Zelenski, pod pretnjom smrću, bude nateran da snimi video poruku u kojoj poziva Ukrajince na predaju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…