Predstavnici talibanske administracije sastali su se u Kataru sa specijalnim izaslanikom SAD Tomom Vestom, sa kojim su razgovarali o ukidanju zabrane putovanja i drugih restriktivnih mera uvedenih protiv Avganistana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

avganistan
Foto: Pixabay

“Islamski Emirat Avganistan (IEA) ponovio je da je ključno za izgradnju poverenja da se uklone crne liste, kao i da se odmrznu avganistanske rezerve kako bi Avganistanci mogli da izgrade ekonomiju koja se ne oslanja na stranu pomoć”, rekao je portparol avganistanskog ministarstva spoljnih poslova Kahar Balki, prenosi Rojters.

On je naveo da je delegacija IEA bio predvođen vršiocem dužnosti ministra spoljnih poslova, kao i da su sastanku prisustvovali zvaničnici avganistanske centralne banke i ministarstva finansija. Američku delegaciju činilo je 15 članova iz različitih resora.

Oko sedam milijardi dolara Centralne banke Avganistana zamrznuto je u Banci federalnih rezervi Njujorka u avgustu 2021. godine, nakon što su talibani preuzeli kontrolu nad zemljom posle 20 godina američkog prisustva.

Za sada nijedna zemlja nije priznala avganistansku vladu koju su formirali talibani.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: