Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić izjavila je danas, prilikom dodele paketića deci oboleloj od retkih bolesti, da joj je puno srce što su došli u Predsedništvo i poželela im srećnu Srpsku Novu godinu i dodala da je Srbija od 2013. godine uložila velika sredstva za lečenje dece obolelih od retkih bolesti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Ona je naglasila da je od te godine napravljen najvažniji korak i istakla da je posebno važno što je prošle godine formirano odeljenje za lečenje pacijenata od retkih bolesti pri Ministrastvu za brigu o porodici i demografiju.
“Vi ste heroji, imate dovoljno snage i vi i vaši roditelji da se borite. Mi ćemo zajedno da radimo na ulepšavanju i poboljšanju položaja osoba obolelih od retkih bolesti“, rekla je Tamara Vučić.


Ona je dodala da danas postoji strategija i plan za budućnost i da je o tome bilo reči i sa članovima udruženja na sastanku, pre dodele paketića.
“I da smo 2013. godine tražili najskuplji lek na svetu, ne bi ga odmah dobili i to bi nas obeshrabrilo. Međutim, kako je prvi korak napravljen, a koji je i najteži, te 2013. godine kada su počela da se izdvajaju sredstva za retke bolesti, od tada raste broj pacijenata koji se od njih leče”, rekla je ona.


Vučić je istakla da se od tada povećavao i broj pacijenata koji se leče i da ih je trenutno 693.
“Mi smo vam pripremili poklone, nadamo se da ćemo vam ulepšati i osunčati današnji dan. Da vam zahvalim na veri, na nadi i strpljenju, jer razumete kako funkcioniše država, a mi ćemo nastaviti da radimo i da donosimo rešenja. Važan je dijalog koji imamo između nas”, istakla je ona.


Član upravnog odbora Saveza obolelih od cistične fibroze “Zajedno” Mladen Todić čestitao je novogodišnje praznike.
“Pre svega da vam čestitam praznike i poželim zdravlje i da se srećemo na ovakvim skupovima. Jer to znači da radimo na unapređenju zdravstvenog sistema i ovde smo pre svega jer postoji volja države, na čelu sa predsednikom, da pomogne. Podigli smo lestvicu visoko u lečenju dece i nadam se da će ovaj sastanak koji smo imali biti lestvica više“, rekao je Todić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: