Podeli vest

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić posetila je danas izložbu posvećenu našoj slavnoj naučnici Milevi Marić Ajnštajn pod nazivom „Mileva: Mi smo stena“ autora Dušana Jovovića, koja se održava u prostoru Muzeja Grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/STR

Obilazak je vodio autor izložbe i tom prilikom je rekao da je izložba podeljena u dva dela, svetli i tamni, koji reprezentuju svetle i tamne delove života.

Vučićeva je iskoristila priliku da vozi eksponat bicikl, koji predstavlja bicikl mlade Mileve Marić, bitan deo mladosti naše naučnice.

Nakon završetka obilaska izložbe o Milevi Marić, Vučićeva je posetila još jednu izložbu koja se održava u Muzeju Grada Novog Sada, pod nazivom “Građanski život u Novom Sadu od kraja 18. veka do početka 20. veka”. Na kraju svoje posete, ona je dobila poklon od Muzeja Grada Novog Sada.

Izložbu „Mileva: Mi smo stena“, koja je otvorena krajem prošle godine, do sad je posetilo više od 100.000 posetilaca, a planirano je da traje do 2025. godine. Ovo je prva multimedijalna izložba u Srbiji posvećena našoj slavnoj naučnici.

Otvorena je svakog dana, osim ponedeljkom, u obnovljenom prostoru Muzeja Grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi. Izložba prikazuje spoj virtuelne umetnosti i nauke, koji nudi mogućnost upoznavanja sa privatnim i javnim životom srpske naučnice. Interaktivna postavka, prezentovana kroz prizmu autora, inspirisana blistavim umom Mileve Marić Ajnštajn, najvećim delom počiva na umetničkim instalacijama, koje unutar novog dizajniranog prostora posetioce uvodi u sam centar dešavanja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: