Podeli vest

Supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić, boravila je u poseti Francuskoj i tom prilikom se sastala sa suprugom francuskog predsednika Brižit Makron.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tamara vučić
FOTO TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL

Tokom radnog ručka koji je u čast prve dame Srbije priređen u Jelisejskoj palati, sagovornice su razmenile mišljenja o aktivnostima na planu zdravstvene i socijalne zaštite dece od najranijeg perioda razvoja, do pete godine života, kao i o problemima sa kojima se mladi susreću u adolescentskom uzrastu.

Tamara Vučić i Brižit Makron su se posebno osvrnule na probleme koji proističu iz sveopšte prisutnog vršnjačkog nasilja, kao i na visok stepen femicida širom sveta.

Gospođa Vučić je, takođe, iskoristila priliku da pokrene brojna pitanja o saradnji na polju kulture i obrazovanja, posebno ističući naše angažovanje u oblasti frankofonije i značaj učenja francuskog jezika na svim nivoima obrazovanja u Srbiji.

Tamara Vučić je upoznala sagovornicu sa kandidaturom Srbije za organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe “EXPO 2027” u Beogradu, ukazavši na značaj održavanja ovog izuzetnog događaja za čitav region Jugoistočne Evrope.

Tamara Vučić je u društvu Brižit Makron nastavila posetu Parizu obilaskom vodeće klinike za lečenje malignih bolesti “Gistav Rusi” (Gustave Roussy).

Tokom posete, supruga predsednika Republike Srbije imala je priliku da se upozna sa iskustvima Francuske u lečenju ovih bolesti, kao i da razgovara o mogućnostima za buduću saradnju između bolnica dveju zemalja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ