Podeli vest

Jedan od najbližih saveznika Melanšona, Manuel Bompar, koji se kandiduje za mesto u Marseju, doveo je pod sumnju kredibilnost rezultata.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

francuska izbori
Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Centristički savez “Zajedno” koji predvodi predsednik Francuske Emanuel Makron, ulazi u drugi krug izbora za donji dom parlamenta sa vrlo tankom prednošću u odnosu na levicu, pokazali su konačni rezultati nedeljnih izbora u Francuskoj.

Savez “Zajedno” osvojio je 25,75 odsto glasova, prema objavljenom rezultatu ministarstva unutrašnjih poslova, dok je levičarski blok “NUPES” koji predvodi Žan-Lik Melanšon drugi sa 25,66 odsto, preneo je Rojters.

Jedan od najbližih saveznika Melanšona, Manuel Bompar, koji se kandiduje za mesto u Marseju, doveo je pod sumnju kredibilnost rezultata.

“Oprez zbog nove manipulacije (ministra policije) Darmana”, naveo je Bompar na Tviteru rano jutros.

On tvrdi da je “NUPES” osvojio oko 200.000 glasova više nego što to pokazuju zvanični rezultati, ali nije prikazao dokaz za ovu tvrdnju.

Prema najnovijim podacima strateške agencije Elabe, “Zajedno” će osvojiti između 260 i 300 mesta u parlamentu, a za većinu je potrebno 289.

Levica bi trebalo da osvoji između 170 i 220, što je znatno povećanje u odnosu na 2017. godinu.

Izlaznost na jučerašnjim izborima je bila na istorijski niskom nivou sa 47 odsto izašlih birača, a drugi krug će biti održan 19. juna.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: