Podeli vest

Generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus pozvao je Peking ponovo da dostavlja brze i redovne podatke o hospitalizaciji i smrti u Kini.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

WHO SZO
Foto: Shutterstock

Svetska zdravstvena organizacija je zabrinuta zbog porasta broja zaraženih korona virusom u Kini, izjavio je danas generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus, pozivajući Peking ponovo da dostavlja brze i redovne podatke o hospitalizaciji i smrti u Kini.

“Nastavljamo da tražimo od Kine brže, redovnije, pouzdanije podatke o hospitalizacijama i umrlima, kao i drugo sveobuhvatno sekvencioniranje virusa u realnom vremenu”, rekao je on na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Tedros je istakao da je SZO zabrinuta zbog rizika po život u Kini i ponovio važnost vakcinacije, uključujući uzimanje buster doze za zaštitu od hospitalizacije, teškog oboljevanja i smrti.

SZO je ranije danas navela da su u Kini najčešće podvarijante Omikrona BA.5.2 i BF.7, koje zajedno čine 97,5 odsto svih lokalnih infekcija. Podaci su zasnovani na analizi više od 2.000 genoma koju je uradio Kineski centar za kontrolu i prevenciju bolesti, saopštio je SZO.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ